В понеделник в Белгия се провеждат стачки и протести заради увеличаване

...
В понеделник в Белгия се провеждат стачки и протести заради увеличаване
Коментари Харесай

Стачки и протести в Белгия заради поскъпването на живота

В понеделник в Белгия се провеждат стачки и митинги поради увеличение на разноските за живот. Летището в Брюксел анулира всички заминаващи полети в понеделник, а доста междуградски рейсове в страната не потеглиха, предава Ройтерс.

Синдикатите обявиха, че очакват десетки хиляди хора да участват на митинг в Брюксел. Влаковете се движат, частично с цел да разрешат на протестиращите да се съберат в столицата, предава Ройтерс.

Летище Брюксел съобщи, че не може да разреши политане на пътнически полети, защото личният състав по сигурността стачкува. Местният публичен превоз работи по разводнен график.

Инфлацията доближи 9% през юни в Белгия, отразявайки внезапното повишаване на цените в много  страни, тъй като нашествието на Русия в Украйна засегна доставките на зърно и докара до скок на цената на силата.

Премиерът Александър Де Кроо каза, че белгийските служащи са по-добре предпазени от сътрудниците си в множеството други страни от Европейския съюз, така като заплатите са индексирани по отношение на инфлацията.

Той сподели пред публичната телевизия RTBF, че правителството е удължило ограниченията за понижаване на налога върху продажбите на газ, електричество и гориво до края на годината.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР